DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Robot skal kontere regninger i Haderslev

KORT NYT18. JAN 2018 14.02

HADERSLEV: Haderslev Kommune har købt en robot, som i fremtiden skal automatisere ensartede, tidskrævende arbejdsgange indenfor økonomi og administration, der i dag håndteres af kommunale medarbejdere, oplyser netmediet Kolding24.

Der er tale om et tværorganisatorisk projekt, hvor den nyindkøbte – og indtil videre navnløse – robot i første omgang skal centralisere konteringen af en af kommunes største leverandørers regninger. Den opgave håndteres i dag decentralt i hele organisationen, men fra foråret er det tanken, at robotten skal overtage det ensartede, manuelle arbejde, så medarbejderne får mere tid til faglige og komplekse opgaver.

Ledere fra Økonomi og Arbejdsmarked har i samarbejde med fagspecialister identificeret en række rutinemæssige, administrative arbejdsgange, hvor det giver god mening at anvende robot. Eventuelle afvigelser vil fortsat blive håndteret af medarbejdere, som også fortsat vil stå for kvalitetssikringen af det færdige arbejde. Senere skal robotten også kontere og betale lægeerklæringer på arbejdsmarkedsområdet.

ka