DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Sidste udbud af affaldsindsamling i København før ARC overtager

Renovationsarbejdere utilfredse med at udbud står til at gå til firma med toholdsskift. Til gengæld er det det sidste

KØBENHAVN: Et udbud af opgaven med indsamling af bio-affald fra etageboliger på Nørrebro og Østerbro i København står til renovationsarbejdernes og deres fagforening 3F's store utilfredshed til at blive vundet af virksomheden City Container CPH, der var 30 pct. billigere end det andet bud fra City Renovation.

Prisforskellen på de to udbud skyldes, at det billigste kører med toholdsskift og derfor kan klare sig med en renovationsbil færre end det andet bud, skriver Fagbladet 3F. I stedet er der en anden omkostning, mener renovationsarbejderne, nemlig deres arbejdsmiljø, der belastes hårdere af at arbejde i toholdsskift, siger afdelingssekretær Mike Stirling fra 3F Kastrup.

Det er ikke første gang renovationsarbejderne kritiserer Københavns Kommune for ikke at tage arbejdsmiljøet alvorligt, men den del af problemet, der måtte skyldes udbud, er på vej til at blive udfaset. Som et led i en redningsplan for Amager Ressource Center (ARC) skal affaldsindsamlingen overdrages hertil i takt med at de eksisterende aftaler med private vognmænd udløber, og derfor er der ikke planlagt flere udbudsrunder.

Med affaldsindsamlingen placeret hos Amager Ressource Center vil centrets omsætning øges, og dermed åbnes der for også at tage mere affald ind udefra, uden at overtræde en regel om mindst 80 pct. af omsætningen skal stamme fra de fem ejerkommuner København, Frederiksberg, Hvidovre, Tårnby og Dragør.

mk