DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Gottlieb Paludan Architects

Sikker og tør opbevaring af alt fra knappenåle til kanoer

Kulturarv: Nyt stort fællesmagasin skal rumme magasiner til Nationalmuseet og Det Kongelige Bibliotek
18. SEP 2018 12.25

FREDERIKSSUND: Slots- og Kulturstyrelsen har besluttet sig for, at totalentreprenørvirksomheden DS Flexhal skal stå for opgaven med at bygge et stort fællesmagasin i byudviklingsområdet Vinge i Frederikssund Kommune, oplyser styrelsen.

Det forventes at stå klar til at huse samlinger af biblioteksmateriale fra Det Kongelige Bibliotek og kulturhistoriske genstande fra Nationalmuseet i 2021.  

- Magasinerne vil skabe en sikker og optimal ramme om kulturarven fra to store institutioner, og magasinerne vil, når de står færdige, rumme stort set alle typer af genstande fra knappenåle og kanoer til hestevogne, manuskripter og førsteudgaver af sjælden litteratur, som har national betydning, siger enhedschef for Projektering og Projektledelse Ann-Pia Puggaard.

Det nye fællesmagasin skal i overvejende grad indeholde magasiner fordelt på tre typer:  

Basismagasiner, tørre magasiner og tørre/kolde magasiner, og med byggeriet sikres det, at kulturarven opbevares under sikre forhold i et optimalt indeklima, som sikrer en meget lang bevaringshorisont.    

Det samlede areal til magasinbyggeriet er på cirka 24.300 kvadratmeter, hvoraf bygningerne dækker et areal på cirka 17.300 kvadratmeter. Byggeriet vil rumme magasiner til Nationalmuseet, Det Kongelige Bibliotek og en fællesbygning med personalefaciliteter, studierum, modtagelse og håndtering af genstande og biblioteksmateriale.    

Totalentreprisekontrakten omfatter både projektering og udførelse, herunder også levering og montering af eksempelvis reol- og opbevaringsløsninger og tekniske hjælpemidler og andet materiel fra tre eksterne rådgivere: Gottlieb Paludan Architects, MOE Rådgivende Ingeniører og Bruynzeel Storage Systems A/S.
Totalentreprisekontrakten lyder på i alt cirka 263 mio. kr.

ka