DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Skatteminister vil ændre i aftale med Kammeradvokaten

KORT NYT27. NOV 2018 10.23

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er stærkt utilfreds med, at skattevæsenets husadvokat, Kammeradvokaten, er optaget til anden side og derfor ikke kan bistå Skattestyrelsen i en stor sag kapitalfonden Altors manglende skattebetaling på 136 mio. kr., oplyser Berlingske. Ministeren kræver nu ændringer i den aftale, staten har med Kammeradvokaten, og som giver advokatkontoret ret til at betjene andre kunder end staten.

- Når vi betaler rigtigt mange penge for at hyre et rigtigt dygtigt advokatfirma, så har jeg også en forventning om, at de altid er på vores side, når vi har brug for dem i skattesager. Og det kan de jo ikke være i denne sag. Det er en uheldig sag for Kammeradvokaten, og det skal vi finde en løsning på. For når vi bruger så mange penge, som vi nu bruger på Kammeradvokaten, så forventer jeg, at hver gang, vi har brug for dem, så er de der, siger skatteministeren.

Kammeradvokaten skal forsvare Altor i erstatningssager til 3,3 mia. kr., som kreditorer og investorer har anlagt oven på OW Bunkers konkurs i 2014. Tre ud af Altors fire milliardfonde er placeret i skattely på Jersey, og sideløbende med, at Kammeradvokaten rådgiver Altor i erstatningssagen, har Skattestyrelsen rejst et krav på 136 mio. kr., fordi Altor angiveligt har ført et udbytte fra OW Bunker på over en halv milliard kroner ud af Danmark via Luxembourg til Jersey uden at betale skat.

ka