DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

SKI-udbud må gå om efter fejl

For få af ansøgningerne levede op til kravene, som krævedes for at deltage i et offentligt SKI-udbud, som skulle hjælpe det offentlige med at indkøbe software
16. APR 2018 8.37

Et offentligt SKI-udbud, som skulle hjælpe det offentlige med at indkøbe software, udvikling og vedligehold, skal gå om på grund af fejl i ansøgninger, oplyser SKI på sin hjemmeside.

Udbuddet, som går under det mundrette navn 02.18 er en stor aftale, der over fire år skulle hjælpe det offentlige med at købe software, udvikling og vedligehold inden for en række forskellige teknologiområder.

Men kun 45 tilbudgivere ud af 80 prækvalificerede levede op til kravene, og dermed kunne den ønskede konkurrence om at komme på rammeaftalen ikke opnås.

- Vi står i en situation, hvor vi har inviteret et stærkt og kvalificeret felt til løbet. Men hvor en stor del af feltet på grund af formelle fejl slet ikke er kommet frem til startstregen og derfor ikke er med, når løbet skydes i gang. Det reducerer selvfølgelig konkurrencen voldsomt, når alle, der møder op, på forhånd er sikret en plads på podiet, siger SKI’s administrerende direktør Signe Lynggaard Madsen.
 
Overraskende mange fejl
Resultatet ville ifølge SKI blive en rammeaftale, der ville indeholde et mindre udvalg af løsninger end man havde håbet på, og derfor frygter man, at aftalen ikke ville have godt nok indhold eller kvalitet.

Det ville gøre aftalen mindre attraktiv for brugerne, hvilket igen ville få betydning for leverandørerne. Af den årsag ser SKI ikke anden mulighed end at lade udbuddet gå om.

- Vi er naturligvis ærgerlige over situationen, både for tilbudsgiverne, der skal indsende materiale igen og for kunderne, der må vente på en aftale. Det vil betyde en forsinkelse her og nu, men det er afgørende at have flere kvalificerede udbydere med i opløbet for at sikre tilstrækkelig konkurrence. Med genudbuddet inviterer vi alle potentielle leverandører til at byde ind, siger Signe Lynggaard Madsen.

 Ifølge hende er det en overraskelse for SKI, at tilbuddene er behæftet med så høj en fejlprocent.

- Vi er derfor i gang med at analysere, hvilke dele af tilbuddene, der særligt har været behæftet med fejl og gøre udbudsmaterialet lettere tilgængeligt der, hvor det er muligt – under hensyntagen til, at tilbudsgiverne skal kunne genbruge mest muligt af deres materiale i et nyt tilbud, siger Signe Lynggaard Madsen.

 rp