DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Slut med industribetalte kurser til sundhedspersonale

Danske Regioner har netop udgivet nye retningslinjer, der skal sikre, at læger og sygeplejersker ikke kan få betalt efteruddannelse og kurser direkte af lægemiddelindustrien

Nu er det slut med at læger og sygeplejersker hver især kan få betalt kurser og konferencer direkte af lægemiddelindustrien. Det oplyser Danske Regioners bestyrelse, der netop har vedtaget retningslinjer for efteruddannelse og kompetenceudvikling af regionernes sundhedspersonale. 

- Der skal ikke herske tvivl om, at vores sundhedsansatte er uvildige. For at undgå unødig mistanke og beskytte den enkelte medarbejder, har Danske Regioners bestyrelse derfor besluttet, at støtte fra lægemiddelindustrien fremover ydes til ledelserne på hospitalerne og ikke hver enkelt læge eller sygeplejerske, siger Danske Regioners formand Bent Hansen (S).

Retningslinjerne er vedtaget, efter at der har været kritik af den nuværende ordning, hvor kursusdeltagelse i nogle tilfælde aftales direkte mellem ansatte og industri.

Afstand mellem industri og ansatte
Retningslinjerne betyder altså, at det bliver ledelsen på et hospital, som lægemiddelindustrien skal rette henvendelse til, når industrien inviterer på betalt efteruddannelse. 

Det betyder samtidig også, at hospitalslederne får det fulde ansvar for, at de relevante medarbejdere deltager i de tilbudte arrangementer. 

Formålet er at skabe afstand mellem medarbejdere og lægemiddelindustri. Der er med andre ord tale om en slags armslængdeprincip i forhold til industriens kontakt med medarbejdere i sundhedsvæsenet, lyder det fra Bent Hansen: 

- Populært sagt kan vi sige, at pengene nu vil komme ind af fordøren i stedet for bagdøren. Retningslinjerne vil være med til at sikre en højere grad af transparens og åbenhed. Efteruddannelse er regionernes og medarbejdernes fælles ansvar, og vi værdsætter et samarbejde med industrien, så ny viden bliver opdateret og delt blandt de ansatte, der har brug for det til gavn for patienterne.

sl

Læs retningslinjerne her.