DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Socialpsykiatri-ansatte i Høje-Taastrup får overfaldsalarmer

KORT NYT30. NOV 2017 9.31

HØJE-TAASTRUP: Vold og trusler er blevet et tilbagevendende problem for de medarbejdere, der tager sig af psykisk syge og andre udsatte borgere - og nogle gange går det helt galt, og en medarbejder bliver slået ihjel. Og selvom der ikke har været nogle fatale sager i Høje-Taastrup Kommune, så vil man gerne være på forkant og indføre overfaldsalarmer til medarbejderne i Socialpsykiatrien, skriver Sjællandske.

Administrationen har i de seneste år oplevet en stigende tilgang af borgere i Socialpsykiatrien, som har komplekse problemstillinger, der kan bevirke en utilregnelig og udadreagerende adfærd. Og selvom der ikke har været et udtalt ønske fra medarbejdernes side om at få alarmer, mener Laurids Christensen (K), formand for socialudvalget, at det ikke kan udelukkes, at voldelige situationer kan opstå, og det er bedre at være på forkant med problemerne. Forslaget om alarmerne er desuden blevet anbefalet af både Handicaprådet og Udsatterådet.

Det vil koste i alt 118.800 kr. at indkøbe de nødvendige 66 overfaldsalarmer, og de penge har både socialudvalget og økonomiudvalget sagt ja til at bevillige. Byrådet skal godkende bevillingen endeligt på sit møde tirsdag aften.

sl