DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Morten Rasmussen, Ritzau Scanpix

Stabilisator kan forbedre komforten på færgerne til Bornholm

Eftermontering af en T-foil vil nedbringe tilfældene af søsyge, viser skibsteknisk undersøgelse. Transportminister Benny Engelbrecht (S) forventer, at Molslinjen retter ind.
3. SEP 2019 15.59

BORNHOLM: En eftermontering af en stabilisator til hurtigfærgerne til Bornholm, en såkaldt T-foil, vil gøre færgerne mere stabile og dermed reducere andelen af passagerer med søsyge. Det fremgår af en skibsteknisk undersøgelse bestilt af Transportministeriet i begyndelsen af året, oplyser transportminister Benny Engelbrecht (S) i en orientering til forligskredsen bag færgebetjeningen af Bornholm.

- Det vil have en positiv effekt på færgerne til og fra Bornholm at montere en T-foil på hver færge. Det handler om at gøre rejseoplevelsen bedre for passagererne. Molslinjens direktør har tidligere udtalt, at selskabet hurtigst muligt vil bestille og montere en sådan, hvis det forbedrer rejseoplevelsen, så det forventer jeg selvsagt, at Molslinjen vil gøre, siger Benny Engelbrecht i en kommentar.

Baggrunden for undersøgelsen var passagerklager over dårligere komfort på færgen Express 1 end på den tidligere færge. Anvisningen vedrørende montage af en T-foil gælder også Molslinjens anden bornholmerfærge Max, hvor en T-foil ifølge undersøgelsen vil kunne reducere forekomsten af søsyge med 25-30 pct. mod en 20 pct.'s reduktion på Express 1.

Molslinjen overtog besejlingen af Bornholm for netop et år siden efter et udbud, der blev besluttet af Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, De Radikale, SF, De Konservative og Liberal Alliance. Færgebetjeningen har siden givet anledning til en del lokal kritik, og den nåede omkring årsskiftet en styrke, så daværende transportminister Ole Birk Olesen (LA) satte den teknologiske servicevirksomhed Force Technology til at foretage den skibstekniske undersøgelse, hvis resultat nu foreligger, og som Molslinjen har fået tilsendt i høring.

 

Se undersøgelsesrapporten.