DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Staten offentliggør kun 20 pct. af udbudsplanerne

KORT NYT5. JAN 2018 14.50

Udbudsplanerne for alle statslige institutioner skal offentliggøres på hjemmesiden Udbud.dk. Men fire ud af fem gange sker det ikke. Planerne er ellers et godt værktøj for både virksomheder og myndigheder, mener Dansk Industri, som ønsker sig en systematisk opfølgning på indsatsen. Det skriver Lederidag.dk.

Tallene stammer fra en opgørelse, som DI har lavet i perioden fra juli 2016 til november 2017.  I de sidste fem år har alle ministerier ellers haft ansvar for, at de statslige institutioner på deres ressortområde offentliggør udbudsplaner for den kommende tid på portalen Udbud.dk. Det er altså ikke selve udbuddene, som ikke bliver offentliggjort, men myndighedernes planer for kommende udbud.

- For virksomhedernes kan udbudsplanerne ellers være et godt værktøj, som gør, at de får en bedre fornemmelse for, hvor mange og hvilke opgaver, der kan komme i udbud i de kommende måneder. Og for staten og skatteyderne kan det i sidste ende betyde, at der kommer mere konkurrence og bedre tilbud på opgaverne, forklarer Jakob Scharff, branchedirektør i DI Service.

sl