DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Stigende indkøb påvirker Nordjyllands klimaregnskab

På trods af en ihærdig klimaindsats stiger CO2-udledningen i Region Nordjylland på grund af stigende aktivitet og indkøb.
27. AUG 2019 11.20

NORDJYLLAND: Region Nordjyllands fokus på hospitalernes klimaaftryk er stort, og det har også givet pote på CO2-udledningen. Alligevel efterlod regionens hospitaler en samlet stigning i udledningen på tre pct. Det viser det årlige klimaregnskab.

Det er en samlet stigning i aktiviteten, som blandt andet har betydet flere indkøb, og det viser sig i klimaregnskabet samlet set. Regionens indsatser for at begrænse CO2-udledningen fungerer overordnet, men øget aktivitet med behandling af patienter får indkøbet til at stige. Derfor er der en samlet stigning på grund af blandt andet forplejning og medicinforbruget. 

Indkøbet er steget med seks pct., og i kombination med en reduktion fra transport og energiforbrug, giver det en samlet stigning på tre pct.

- Når vi taler CO2-udledning, tænker de fleste netop på vores energiforbrug fra eksempelvis bygninger og IT-udstyr eller på den udledning som vores brug af køretøjer og andre transportmidler giver. Det er områder, som er ret konkrete, og som virksomheder og organisationer kan arbejde meget direkte med. Men det er også områder, som kun står for cirka ti pct. af regionens samlede udledning, siger regional udviklingsdirektør Henning Christensen. 

Det største aftryk kommer fra indkøb af varer på grund af blandt andet produktion og transport forbundet med indkøbet. Derfor får netop indkøb særligt stor opmærksomhed i regionen med en langsigtet indsats, som blandt andet udvikles i samarbejde med producenterne.

ibs

Find hele regnskabet hos Region Nordjylland, og læs mere om klimaindsatsen.