DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Stor mast til lille ø løser mobildæknings-problem

SLAGELSE: Skrattende og nogle steder slet ingen mobildækning. Det er hverdagen for beboerne på Omø, cirka 17 kilometer sydvest for Skælskør. Den dårlige mobildækning gør det svært at få fat i familie, venner og offentlige myndigheder. Ligesom det gør det svært at arbejde hjemmefra, når dækningen risikerer at ryge midt i en samtale, skriver TV2 Øst.

Men nu er der godt nyt på vej til beboerne og turisterne. TDC har nemlig lovet at opstille en mobilmast på øen. Masten bliver opsat, efter at TDC har målt signalstyrken på øen og fundet den for svag. Nogle steder på Omø er mobildækningen så dårlig, at det kan være problematisk at få signal med mobiltelefonen eller endda sende en sms.

- Alle skal være sikret ordentlig dækning, uanset hvor de bor i Slagelse Kommune. Det er en forudsætning for, at vi kan tiltrække borgere og virksomheder, og for at vi kan binde land, by og øer sammen i vores store kommune. I sommer var jeg en tur på Omø, hvor vi blandt andet snakkede mobildækning, så den nye aftale med TDC gør mig meget glad på øens vegne, siger borgmester John Dyrby Paulsen (S).

MG