DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Største kommunale udbud af arbejdstøj nogensinde

Efter fælles udbud mellem 10 sjællandske kommuner skal De Forenede Dampvaskerier A/S fra sommeren 2019 og de næste seks år stå for arbejdsbeklædningen for 8500 medarbejdere i bl.a. hjemmeplejen og på plejecentre
15. MAJ 2018 8.48

Bæredygtighed og minimering af miljøbelastende ressourcer foruden krav om slidstyrke, farveægthed, allergivenlighed og industrivaskeriegnet var kravene, da de 10 sjællandske kommuner Odsherred, Holbæk, Kalundborg, Slagelse, Sorø, Ringsted, Faxe, Greve, Lejre og Guldborgsund i efteråret 2017 udbød opgaven med arbejdsbeklædning som offentligt udbud under FUS, der står for Fællesudbud Sjælland, lyder det fra Odsherred.

Tre leverandører bød på opgaven, som blev vundet af DFD (De Forenede Dampvaskerier A/S), som fra 1. juni 2019 og frem til udgangen af maj 2025 skal stå for levering af arbejdsbeklædningen til de ialt 8.500 medarbejdere. DFD leverer allerede i dag beklædning til syv af de 10 kommuner.

Aftalen omfatter beklædning for plejecentre, hjemme- og hjemmesygeplejen, køkken og kantiner, og genoptræning/rehabilitering samt kommunal tandpleje.

- Vi har haft en god udbudsproces, hvor alle 10 kommuner gennem arbejdsgrupper har været med til at definere såvel kravene som evaluere de tilbudte løsninger, siger Debbie Sørensen, der er Odsherred Kommunes udbudskonsulent og tovholder for udbuddet og kontrakten.

Udbuddet er det største kommunale udbud af arbejdstøj nogensinde og der forventes et samlet besparelsespotentiale for de 10 kommuner på årligt 4 mio. kr. i forhold til de nuværende aftaler. Tøjet er produceret bæredygtigt enten med økologisk bomuld (Organic Cotton Standard) eller (BCI - Better Cotton Initiative), som er de to førende standarder for bæredygtighed i beklædning. Når tøjet er slidt, genanvendes tekstilerne i nye materialer, der giver værdi i andre sammenhænge.

Fokus på service, samarbejde og bæredygtighed Vægtningskriterierne for udbuddet fordelte sig med 40 pct. på pris, 35 pct. på service, samarbejde og bæredygtighed og 25 pct. på sortiment. DFD bød ind med DFD balance, som er en egenproduceret og bæredygtig tøjkollektion. Alle tekstiler fra serien kan indgå som råvarer i nye produkter, når de kasseres. Det kan være i form af muleposer eller bæltetasker.

  • Om FUS Fællesudbud Sjælland blev etableret i 2008 og er et dynamisk og strategisk indkøbsfællesskab mellem 16 af de 17 kommuner i Region Sjælland.
  • FUS er et af landets større indkøbsfællesskaber med en beregnet samlet indkøbsvolumen på omkring 18,5 mia. kr.