DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Sundhedsaktører vil lette adgang til sundhedsdata

KORT NYT8. MAJ 2018 13.15

Sundhedsdata er ikke samlet et enkelt sted, men befinder sig i mindst 164 forskellige databaser. Og der stilles ofte forskellige krav til, hvordan forskere og virksomheder kan få adgang til de mange data. Det er baggrunden for, at blandt andet Rigshospitalet, Københavns Kommune, Region Hovedstaden og virksomheder som Novo Nordisk, LEO Pharma og Pfizer opfordrer til lettere adgangen til data, oplyser Mandag Morgen.

Aktørerne er gået sammen i den fælles alliance ’Data Redder Liv’, som blev etableret i efteråret sidste år af Copenhagen Healthtech Cluster, og har fremlagt deres anbefalinger på en konference i København - rettet mod regeringen – og ikke mindst sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).

Data Redder Liv foreslår, at der laves en kortlægning af de mange databaser i et datalandkort, at der etableres én dataindgang til de mange databaser, og at forskere og virksomheder skal kunne afprøve forskningsprojekter i lille skala i en slags datasandkasse. I sidste ende handler de tre forslag om at forkorte vejen fra ide og hypotese til den viden eller de produkter, der kan hjælpe patienter.

Læs mere i Mandag Morgen

ka