DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Kim Nielsen, Ritzau Foto.

Sundhedsminister ser ingen tegn på tandlægemonopol

Trods kædedannelse i tandlægebranchen er der ikke tegn på monopoldannelse til skade for pris og kvalitet
23. AUG 2017 6.32

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) ser ikke umiddelbart tegn på, at opkøb og kædedannelser indenfor dansk tandpleje er til skade for forbrugerne. Det oplyste hun tirsdag i et samråd med Folketingets sundheds- og ældreudvalg.

Her forklarede sundhedsminister at hun tager udviklingen alvorligt og har sat gang i et arbejde for at afklare, om de nye kæder overholder reglerne i lovgivningen og tandlægeoverenskomsten. Men altså indtil videre uden at se faretegn.

- Regeringen ønsker alt andet end monopoldannelse på tandlægemarkedet. Monopoler bringer ikke noget godt for forbrugerne, når det gælder både pris og kvalitet. Men opkøbene af tandlægeklinikker har ikke antaget form af monopol, selv om vi ser kædedannelser, siger Ellen Trane Nørby.

Hun mener heller ikke, at opkøbene vil skade muligheden for at komme til tandlægen i yderområder. På tandlægeområdet er der nemlig ikke samme problem med rekruttering, som man eksempelvis ser blandt læger, siger hun.

Ellen Trane Nørby har bedt Danske Regioner og Tandlægeforeningen om deres vurdering af, om reglerne på området er overholdt. Styrelsen for Patientsikkerhed er samtidig blevet bedt om at være ekstra opmærksomme på tandlægepraksis, der bliver en del af en kæde.

Når redegørelserne foreligger, vil sundhedsministeren sammen med parterne vurderer, om der er behov for justeringer på området.

Ritzau