DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Svensk grænsekontrol aflyser atomøvelse

KORT NYT12. NOV 2015 7.30

Dag to af en øvelse, der skulle træne politiet i at håndtere en atomulykke, er blevet aflyst. Det oplyste Beredskabsstyrelsen sent onsdag aften. Årsagen til aflysningen er, at Sverige onsdag har meddelt, at der fra torsdag kl.n 12 vil blive indført grænsekontrol, og det kan ændre situationen med flygtninge og migranter i Danmark.

Omkring 30 ministerier, styrelser og udenlandske ambassader deltog onsdag i KRISØV på øvelsens første dag. Scenariet var en atomulykke, der var forårsaget af et atomdrevet russisk skibs kollision med et fragtskib i Kattegat. Rigspolitiet bekræfter over for DR Nyheder, at politiet i stedet for at øve sig på en atomulykke skal bruge ressourcerne på at se, hvordan situationen udvikler sig torsdag, når den midlertidige grænsekontrol bliver indført.

Rigspolitiet siger til DR, at der vil komme en uddybende forklaring på aflysningen torsdag morgen. KRISØV er en tilbagevendende krisestyringsøvelse, der hvert andet år øver centrale aktørers evne til at opretholde og udføre deres funktioner i en situation, hvor disse sættes under pres eller ødelægges. Tidligere scenarier i KRISØV-serien har blandt andet været terror, fugleinfluenza og cyberangreb.

Ritzau