DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Syddanmark forberedte sig i mere end et halvt år på at overtage Bios

De langvarige forberedelser svækker Region Syddanmarks krav om, at Lønmodtagernes Garantifond skal dække løn frem til konkurtidspunktet. Et hul i loven, mener regionen
2. NOV 2017 8.37

SYDDANMARK: Allerede mere end et halvt år før ambulanceselskabet Bios’ konkurs i juli 2016 var Region Syddanmark begyndt at forberede sig på at hjemtage ambulancedriften, skriver Jysk Fynske Medier. Det kan blive afgørende i regionens forsøg på at få Lønmodtagernes Garantifond til at refundere reddernes løn frem til konkurstidspunktet.

Lønmodtagernes Garantifond har fra starten afvist at dække de tidligere Bios-redderes betaling for manglende løn og ferie. I stedet har Region Syddanmark holdt redderne skadesløse.

Både Garantifonden og kuratorerne i konkursboet efter Bios mener, at regionen reelt overtog ambulanceselskabet allerede inden konkursen var en realitet, og regionens langvarige forberedelser underbygger det synspunkt. Forberedelserne fremgår af fortrolige dokumenter, som Jysk Fynske Medier sammen med DR er kommet i besiddelse af.

Formanden for Region Syddanmarks Præhospitaludvalg, Thyge Nielsen (V), vil ikke acceptere kuratorerne og Lønmodtagernes Garantifonds afgørelse.

- Det ville være fuldstændigt utilgiveligt, hvis vi havde lænet os tilbage, ladet Bios gå konkurs og ladet ambulancerne stå stille i to dage for at have juraen i orden. Hvis de har ret, må det efter vores opfattelse være, fordi der er en fejl og et hul i den lov, der sikrer lønmodtagerne. Der bliver nødt til at være nogle specielle regler for en virksomhed, der har en forsyningspligt over for samfundet, siger han.

mk