DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Syddanmark laver ny aftale om tysk akutlægehelikopter

KORT NYT17. JAN 2018 10.39

SYDDANMARK: Borgerne i Sønderjylland vil også i de næste fire år kunne få hjælp fra den akutlægehelikopter, der har base i den tyske by Niebüll. Region Syddanmark vil nemlig forlænge kontrakten med Deutsch Rettungsflugwacht (DRF), som driver helikopteren, oplyser Beredskabsinfo.

Helikopteren supplerer de tre – snart fire – helikoptere i den danske akutlægehelikoptertjeneste. Den lange flyvetid for den nærmeste helikopter, der har base i Billund, er baggrunden for, at der 80-100 gange om året rekvireres hjælp fra Niebüll. Prisen bliver 543 kr. pr. minut, hvor helikopteren er i brug.

Kontrakten vil ikke blive sendt i udbud. Regionen vurderer nemlig, at det begrænsede antal flyvninger ikke vil være tilstrækkeligt til, at en konkurrent til DRF vil kunne drive en helikopter, som kun varetager de danske opgaver. Samtidig forklarer regionen, at man selv er meget sent ud, da den nuværende kontrakt allerede udløber den 1. februar 2018 – og det dermed i praksis vil være umuligt at etablere et alternativ til den nuværende ordning.

jlb