DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Syddanmark vil selv betale lægers kurser, nej tak til medicinfirmaer

Der må ikke herske tvivl om lægers uvildighed, hedder det
17. NOV 2017 14.44

SYDDANMARK: Sygehusene i Region Syddanmark vil fremover selv betale medarbejdernes efteruddannelse. Det fremgår af et sæt nye retningslinjer fra regionens koncernledelsesforum, som dermed gør op med den hidtidige praksis, hvor det i nogle tilfælde har været medicinalindustrien, der har betalt.

Koncernledelsesforum består af regionens direktion og direktionerne fra regionens fem sygehuse. De nye retningslinjer er en udmøntning af en principbeslutning fra i sommer og ændrer ikke ved, at Region Syddanmark fortsat gerne vil samarbejde med medicinalindustrien.

- Det er vigtigt for os i ledelsen, at alle regionens ansatte får den nødvendige og tilstrækkelige efteruddannelse. Men der må ikke herske tvivl om fx lægers uvildighed, begrunder regionsdirektør Jane Kraglund.

Det nye regelsæt gælder for alle ansatte i Region Syddanmark, men en række aktiviteter og arrangementer er ikke omfattet. Eksempelvis kan regionens medarbejdere fortsat deltage i årsmøder, hvor lægemiddelindustrien også deltager, og også i aktiviteter i forbindelse med kliniske forsøg med nye lægemidler og i forsknings- og udviklingssamarbejder med industrien.

mk