DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Sygehustilbygning i genudbud efter fordyrelse: Entreprenør fundet

Regionsrådet i Syddanmark har bevilget 11 mio. ekstra til en bygning ved sygehuset i Aabenraa, der skal huse en ny PET/CT-scanner. Entreprenør Chr. Johannsen A/S har vundet opgaven.
3. JUN 2021 14.47

Besværlige jordbundsforhold har både fordyret, forårsaget et genudbud og dermed forsinket opførelsen af en ny bygning ved sygehuset i Aabenraa. Bygningen skal huse en ny PET/CT-scanner. Oprindeligt var der afsat 13 mio. kr. til byggeriet, men nu har regionsrådet afsat yderligere 11 mio. kr. til byggeriet.

Dårlige jordforholdene gør, at det er nødvendigt at fundere bygningen med 137 pæle, der skal bores ned. Kun på den måde kan det sikres, at fundament er tilstrækkeligt solidt til den følsomme scanner. 

Pælefunderingen gør byggeriet betragteligt dyrere. Derfor blev det oprindelige udbud annulleret. Projektet har derfor været genudbudt parallelt med arbejdet med at udvide budgettet.

Ikke til at forudse

Det udbud er nu afgjort, og efter Regionen også har afsat pengene til at føre projektet til dørs, er det offentliggjort, at entreprenør Chr. Johannsen A/S fra Rødekro skal stå for byggeriet. 

- De vanskelige jordbundsforhold er selvfølgelig en streg i regningen – både fordi det kræver ekstra penge og betyder en forsinkelse. De vanskelige forhold var dog ikke sådan lige til at forudse, siger formand for Region Syddanmarks anlægs- og innovationsudvalg,  Karsten Uno Petersen (S). 

Bygningen bliver på i alt 1.062 kvm fordelt på de to plan. PET/CT scanneren bliver placeret i den nederste etage, da cirka halvdelen af denne etage vil være dækket af jord, der yder en naturlig strålingsbeskyttelse.

Byggeriet skulle oprindeligt have være færdigt i december 2021. Med på grund af genudbud og generelle udfordringer med at skaffe byggematerialer bliver tidsplanen for aflevering af bygningen rykket til juli 2022.

amp