DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Taxafirma køber udbyder af handicaptransport

Dantaxi har købt HB-care, der blandt andet leverer transport for handicappede borgere til skoler og aktivitetscentre mm. flere steder i landet.
3. MAJ 2021 13.08

Taxaselskabet Dantaxi har opkøbt HB-care af kapitalfonden CataCap.

HB-care gør sig i persontransport, hvor firmaet servicerer bl.a. handicappede borgere til skoler og aktivitetscentre, ældre borgere til genoptræning og dagcentre, samt skole- og børnehavebørn med særlige transportbehov.

HB-care har en flåde på over 400 minibusser og driver forretning i alle danske regioner pånær region Nordjylland. Med opkøbet vil Dantaxi tage skridt mod at blive en mobilitets-virksomhed med flere produkter på hylderne end taxikørsel.

- Med købet vil vi stå stærkt på det vigtige marked indenfor specialiseret rutetransport til institutioner. Her er HB-Care i dag markedsleder, og det er et område vi ser et stort potentiale i, siger CEO i Dantaxi, Carsten Aastrup.

Fortsætter som separate virksomheder

HB-Care og Dantaxi fortsætter indledningsvist som to selvstændige enheder. Dantaxi ser indkøbet som en langsigtet investering og ser frem til, at der med købet medfølger et samfundsansvar. 

- Kunderne i HB-Care anser selskabets kørsel som helt nødvendig transport, der muliggør, at de kan håndtere de daglige behov og udfordringer. Det er en meget vigtig opgave, og vi skal sikre, at kunderne fortsat vil møde den sikkerhed og tryghed de kender og sætter pris på, siger Carsten Aastrup.

Købet er betinget af myndighedernes godkendelse. Parterne har aftalt ikke at oplyse prisen.

 amp