DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

TDC's tilbagerulning af fibernet vækker undren i Slagelse

KORT NYT12. MAJ 2020 10.25

SLAGELSE: TDC skrev i en mail i sidste uge til kunder i Slagelse Kommune, at firmaet ville droppe udrulningen af fibernettet. Samtidig anklagede TDC kommunen for ikke at udstede de nødvendige gravetilladelser. Den udmelding vækker dog undren i kommunen, der mener TDC har fået tilladelse.

De to selskaber TDC Net og Fibia, der begge tilbyder fibernet i Slagelse på de samme strækninger, kunne ikke blive enige om, hvem der skulle koordinere gravearbejdet, så vejnettet ikke blev gravet op to gange. Det afgjorde kommunen allerede 1. maj og sendte svar til begge firmaer. Derfor undrer det borgmester John Dyrby Poulsen (S), at TDC mener, der ikke er en tilladelse.

- Det undrer os, at TDC Net har meddelt sine kunder, at de må opgive udrulningen af fibernet i Slagelse. Vi har arbejdet intensivt i over en måned på at finde en løsning, som sikrer koordinering mellem de to selskaber. Det sidste selskaberne ikke kunne blive enige om var, hvordan fordelingen af besparelsen skulle være. Derfor har vi været nødt til at afgøre det spørgsmål. Den afgørelse blev sendt til de to selskaber i fredags, men vi har stadig ikke modtaget et svar fra TDC Net, siger centerchef Flemming Kortsen.

jeg