DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Telemedicin til KOL-patienter i hele landet

KORT NYT30. SEP 2015 13.03

Danske Regioner, KL og regeringen har indgået aftale om landsdækkende udbredelse af telemedicin til KOL-patienter i 2019, oplyser Danske Regioner. Aftalen betyder blandt andet, at staten reserverer 47 mio. kr. til projektet. Med apparater til at måle fx blodtryk, vægt og iltmætning i blodet kan konsultationen klares fra patientens hjem og sendes digitalt til en sygeplejerske i den anden ende. Det skal give 40.000 patienter i hele landet større tryghed og indsigt i egen tilstand.

- Telemedicin er ikke et ekstra tilbud, men et bedre tilbud til en af de grupper af patienter, som har det værst. Med telemedicin vil patienter hurtigere selv kunne opdage en forværring af deres sygdom. Og desuden er der sundhedsøkonomiske effekter. For eksempel som følge af færre ambulante kontroller for de omkring 40.000 danskere, som lider af svær KOL. Der er gevinster at hente for både borgerne og sundhedsvæsenet, siger næstformand i Danske Regioner, Jens Stenbæk (V).

Forsøg i Region Nordjylland, Region Midtjylland og Region Hovedstaden danner basis for, at alle patienter med alvorlig KOL i fremtiden bliver tilbudt telemedicin.

dc