DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ti Helsingør-politikere skal afhøres om stadion-lækage

KORT NYT17. AUG 2018 10.40

HELSINGØR: 10 medlemmer af Helsingør Byråd skal nu afhøres af politiet i forbindelse med den igangværende efterforskning af en alvorlig læk af oplysninger om et stadion-udbud fra en lukket dagsorden, oplyser Helsingør Dagblad. Der er ikke offentligt sat navne på de pågældende, men samtlige 25 byrådsmedlemmer stod på den oprindelige liste sammen med 18 embedsmænd, der dermed nu vurderes udelukket.

Lækken af de fortrolige oplysninger om kommunens forhandlingsposition og økonomiske smertegrænse over for entreprenørerne for det videre udbudsarbejde førte til en artikel i Frederiksborg Amts Avis, hvor tallene blev angivet i detaljer. Lækken var direkte skadelig for kommunen, også økonomisk, har kommunaldirektør Stine Johansen fastslået. Situationen betød også, at stadionbyggeriet måtte ud i en ny udbudsrunde, der var med til at forsinke byggeriet.

Politianmeldelsen skete på baggrund af Straffelovens paragraf 152, der handler om personer i offentligt hverv, som uberettiget videregiver fortrolige oplysninger. Strafferammen er op til seks måneders fængsel.

ka