DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Tilsyn kritiserer data­sikkerhed i Middelfart

KORT NYT16. MAR 2016 8.21

MIDDELFART: 'Meget omfattende mangler' lyder Datatilsynets dom over Middelfarts Kommunes grad af efterlevelse af persondataloven og sikkerhedsbekendtgørelsen i forhold til et it-system med følsomme personoplysninger, skriver Fyens Stiftstidende.

Kritikken kommer ikke som nogen overraskelse, idet kommunen selv fra sagens start erkendte både fejl og ansvar. I oktober sidste år påviste Ekstra Bladet, hvordan man udefra kunne tilgå systemet og finde følsomme oplysninger om beboere og ansatte på bostedet Vestbo, og samtidig med at Datatilsynet tog sagen op på baggrund af avisomtalen, lagde Middelfart Kommunes stabschef Martin Albertsen sig fladt ned og undskyldte.

Alligevel kalder Datasynet det skete for 'særdeles kritisable overtrædelser' og giver Middelfart Kommune frist til 2. maj til at komme med en redegørelse for, om it-sikkerhedsfremmende tiltag er blevet gennemført, om det pågældende system er taget ud af drift, og om der vil blive gjort mere for at sikre, at persondataloven og sikkerhedsbekendtgørelsen efterleves. Martin Albertsen erklærer sig enig i Datatilsynets kritik.

mk