DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Trane Nørby: Nyt patientregister er ikke forsinket

KORT NYT10. AUG 2018 10.46
TEMA: Sundhedsplatformen

SJÆLLAND / HOVEDSTADEN: Region Sjælland og Region Hovedstaden har forklaret en udsættelse af en ny version af Sundhedsplatformen, kaldet SP2018, med, at det skyldes en forsinkelse af det nye Landspatientregister, LPR3. Men det er 'faktuelt forkert' lyder det nu fra sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) ifølge Dagens Medicin.

- Det undrer mig meget, at Region Sjælland og Region Hovedstaden har meldt ud, at opdateringen af Sundhedsplatformen er forsinket, fordi indfasningen af Landspatientregisteret er forsinket. Det er helt faktuelt forkert. Vi i staten er klar til at gå i luften med LPR3 til planlagt tid og har hele tiden været det, siger hun til Dagens Medicin og fastslår, at det var regionerne selv, der bad om at få udskudt LPR3-implementeringen fra november til marts. 

Det fremgår også af et brev fra Ellen Trane Nørby til formanden for Danske Regioner, Stephanie Lohse (V), som Version2 har set. Sophie Hæstorp Andersen (S) lagde ellers i en pressemeddelelse tirsdag helt tydeligt ansvaret for den forsinkede nye version af Sundhedsplatformen over på LPR3. Hun fortalte nemlig her, at udskydelsen skyldtes af LPR3 er forsinket. Ellen Trane Nørby tilføjer, at LPR3 fortsat godt kan gå i luften i november, såfremt regionerne ønsker det.

rp