DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Tre teams skal byde på multitek og havneplads i Assens

Multiteket skal rumme byens kommende bibliotek og være et kulturelt mødested med en række forskellige aktiviteter.
28. MAJ 2020 13.57

ASSENS: Tre arkitekt-teams er nu udvalgt til at komme med hvert deres bud på at udforme et nyt multitek i byens gamle rådhus og en ny havneplads i området foran bygningen. Multiteket skal rumme byens kommende bibliotek og være et kulturelt mødested med en række forskellige aktiviteter. Opgaven har en samlet byggesum på 13,1 mio. kr. og udbydes af Assens Kommune i samarbejde med Realdania.

Projektet er en del af Realdanias kampagne 'Hovedbyer på forkant', som skal understøtte nyt liv i bymidterne rundt om i landet. En bedømmelseskomité med repræsentanter fra Assens Kommune og Realdania har nu udvalgt tre teams til at udarbejde et tilbud og et idéoplæg til projektet.

De tre teams er: 

  • Cobe A/S med Orbicon|WSP som underleverandør.
  • JAJA Architects med BOGL og Skanding som underleverandører.
  • WE Architecture med byMUNCH By- og Landskabsdesign, Regnestuen Haukohl & Køppen rådgivende ingeniører og INN tegn & byg som underleverandører.

I alt var der 20 ansøgninger til tilbuddet. 

De tre teams skal i løbet af sommeren komme med deres endelige bud på totalrådgivningsydelsen, og så vil bedømmelseskomitéen kåre en vinder. Det bliver forventeligt i slutningen af august. Den endelige kontrakt forventes at blive indgået i efteråret.

Et nyt knudepunkt i Assens for både borgere og turister

Det nye knudepunkt i Assens med multitek og ny havneplads skal inspirere til socialt samvær og aktiviteter for både borgere og turister. Der skal være en tydelig arkitektonisk og funktionel sammenhæng mellem havnepladsen og multiteket. Havnepladsen skal forbedre forbindelsen mellem den smukke indre købstad og det levende og oplevelsesrige havnemiljø.

Multiteket skal være et moderne bibliotek og kulturelt mødested, hvor de klassiske biblioteksaktiviteter tænkes sammen med andre aktiviteter inden for læring, kunst og kultur. Borgermøder og workshops vil sikre, at også borgerne bliver involveret.

Projektet ’Fremtidens Assens’ er en udviklingsplan for Assens by, som blev vedtaget af Byrådet i juni 2019. Målet med udviklingsplanen er at fastholde og tiltrække borgere, turister, erhvervsdrivende og investorer ved at udvikle byen, og vende byen mod vandet.