DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Tyrkisk firma erstatter et spansk i syddansk byggeproces

Fire mulige totalentrepenører er nu med i konkurrencepræget dialog om byggeriet af dele af det nye universitetshospital i Odense

SYDDANMARK: Region Syddanmark indleder i dag dialogen med fire totalentreprenører om at bygge vidensakse og behandlings- og sengeafsnit på det nye universitetshospital i Odense. Én af de totalentreprenører, som regionen prækvalificerede i juni, har trukket sig og er blevet erstattet af en anden, oplyser regionen.

Regionsrådet besluttede i juni at indlede en såkaldt konkurrencepræget dialog med fire af de seks totalentreprenører, som havde anmodet om at blive prækvalificeret til at færdigprojektere og bygge de dele af det nye universitetshospital i Odense, som regionen har i udbud.

De fire var MT Højgaard, NCC/Bravida, CMB/Itenera og Comsa/Comsa Industriales. I løbet af sidste halvdel af juli har den ene totalentreprenør spanske Comsa/Comsa Industriales trukket sig fra det videre forløb på grund af sprogbarrieren. Projektsproget er dansk, og konsortiet har meddelt, at det ikke har været muligt for dem at tilknytte en dansk partner.

Dialogfase
Region Syddanmark har i stedet valgt at prækvalificere tyrkiske Enka til at byde på opgaven. Enka er én af de seks totalentreprenører, som i første omgang anmodede om at blive prækvalificeret. Enka blev oprindeligt vurderet som grundlæggende egnet og kvalificeret til opgaven og lå tæt på de fire totalentreprenører, som regionen i første omgang valgte at prækvalificere.

Formanden for Region Syddanmarks innovationsudvalg Karsten Uno Petersen (S) siger:
- Vi er ærgerlige over, at Comsa/Comsa Industriales har trukket sig. For at fastholde så meget konkurrence som muligt mellem de interesserede totalentreprenører, har vi valgt at invitere Enka med indenfor de rammer, vi allerede har fastlagt. Vi er glade for, at de har takket ja, og vi ser nu frem til dialogen med alle fire totalentreprenører, som vi tager fat på i dag.

Efter afslutning af dialogfasen udarbejder Region Syddanmark et endeligt udbudsmateriale på baggrund af de input, regionen har modtaget.  På baggrund af udbudsmaterialet udarbejder de fire totalentreprenører deres tilbud - efter planen i december 2017.

 

 

Når Nyt OUH står færdig i slutningen af 2022, bliver det landets største helt nybyggede sygehus.