dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Tysk forbundsdomstol afviser Femern-klager

Den tyske forbundsforvaltningsdomstol i Leipzig afviste sent onsdag, at der skal gennemføres ny miljøkonsekvensvurdering af Femerntunnelen.   
15. DEC 2022 10.51

Det var helt efter bogen – og loven, at delstaten Schleswig-Holstein gav Femern A/S dispensation til at udgrave i et område, hvor der var fundet beskyttede stenrev. Det afgjorde den føderale forvaltningsdomstol i Leipzig onsdag eftermiddag, skriver nichemediet FemernReport.com, der følger Femernprojektet.

Femern A/S fik i september 2021 dispensation til at lade FBC-konsortiet begynde udgravningen af tunnelrenden i et område, hvor der lå to beskyttede stenrev. Det fik Aktionsbündnis gegen eine Feste Fehmarnbeltquerung (Aktionsforeningen imod en fast Femerforbindelse, red.) og NABU (Naturschutzbund Deutschland) til at klage til den tyske forbundsforvaltningsdomstol.

42 hektarer

I grove træk drejer klagerne sig om, hvorvidt Femern A/S kompenserer nok for de påvirkede rev. Det er aftalt, at Femern A/S skal etablere i alt 42 hektar nye stenrev.

Det er 17 hektar mere end oprindeligt aftalt, fordi der altså dukkede hidtil ukendte rev op under arbejdet med kortlægningen. Det mente de to tyske natur- og miljøorganisationer ikke var tilstrækkeligt. Og det er deres klage, domstolen nu har afvist, skriver femernreport.com.

Også færgerederiet Scandlines havde også varslet retssager mod en yderligere ændring af plangodkendelsesbeslutningen. I den sag har parterne indgået forlig, og den juridiske tvist blev afgjort udenfor retssalen, skriver femernreport.com.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.