DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Udbetaling Danmark opsiger kontrakt med KMD

Udbetaling Danmark fyrer leverandøren af det it-system, som skulle udbetale pension til pensionister
14. MAR 2017 12.43

Bestyrelsen for Udbetaling Danmark har besluttet at ophæve kontrakten med it-leverandøren KMD, oplyser pensionsselskabet ATP. KMD skulle have stået for leveringen af et nyt it-system, der skal udbetale pension til 1,3 millioner førtids- og folkepensionister.

Udbetaling Danmark har allerede nu udsigt til en forsinkelse på mindst 15 måneder, og KMD vil ikke garantere, at der ikke opstår yderligere forsinkelser, lyder det i pressemeddelelsen.

- Bestyrelsen ønsker med ophævelsen af kontrakten at udvise rettidig omhu og undgå en it-skandale. Vi havde gerne set, at KMD havde leveret det it-system, som var aftalt i kontrakten, siger Udbetaling Danmarks bestyrelsesformand, Københavns overborgmester Frank Jensen (S). 

De månedlige udbetalinger til landets 1,3 millioner folke- og førtidspensionister vil fortsat komme til tiden, eftersom det eksisterende pensionssystem fungerer, indtil det udskiftes med et nyt.

Udbetaling Danmark bliver således den nyeste i rækken af offentlige foretagender, der opsiger en kontrakt med KMD på grund af forsinkede it-systemer. I januar var det Region Syd og mandag indgik kommunernes it-fællesskab, Kombit, et millionforlig med it-leverandøren efter levering af en række støttesystemer er blevet over et år forsinket. 

Ritzau / mfa