DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Udbud af sundhedsplatform ville være ulovlig i dag

KORT NYT2. MAR 2018 14.33

SJÆLLAND / HOVEDSTADEN: Under den indledende udbudsrunde på Sundhedsplatformen havde ordregiverne Region Hovedstaden og Region Sjælland besluttet, at prisen skulle tælle med i den samlede vurdering med 30 pct. Men efter at have åbnet tilbuddene fra de tre virksomheder i finalen blev satsen sat ned til 25 pct. Og netop det at ændre vægtning i udbud, er ikke længere lovligt, skriver Politiken.

Derfor erkender Region Hovedstaden da også, at evalueringsmetoden ville være i strid med den udbudslov, der gælder i dag. Men i 2013 var det ifølge regionen 'helt almindelig praksis' efter de daværende regler, at ordregiveren ændrede vægtningen inden for 'det angivne interval.' Ergo var det ikke et problem at lade økonomi tælle med først 30 og siden 25 pct., lyder det. Men den udlægning er advokat Anders Birkelund Nielsen ikke enig i:

- Både dengang og nu, hvor udbudsloven er strammet, var det tilladt at have et spænd. Men problemerne opstår, når regionerne ændrer på vægtningen under evalueringen, hvor de kender tilbuddene. Det gør denne sag speciel. Hvis ordregiveren har frit spil til ændre på vægtningen, kan man groft sagt selv vælge vinderen, siger han.

rp