DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Udbudsfinte i Varde fik ikke lokale firmaer til at byde

VARDE: Det skulle have lokket lokale virksomheder til, men endte som en kamp mellem udenbys firmaer, da Varde Kommune udbød en opgave om at pudse vinduerne i kommunens bygninger. I et forsøg på at få kommunens private virksomheder til at byde på opgaven, delte kommunen opgaven om vinduespudsning op i tre små udbud - men alle fem tilbud, der kom på opgaven, var fra udenbys firmaer. Det skriver JydskeVestkysten.

- Jeg kan se, at 73 var inde og kigge på udbuddet på vores portal. Af dem har 12 bedt om yderligere materiale for at kunne byde, og fem endte med at give tilbud. Men ikke én lokal, siger Martin Højgaard Jensen Jensen, teamleder i Intern Service og ansvarlig for udbud på rengøringsområdet, til JydskeVestkysten. 

Kommunens forhåbning var, at små og mellemstore rengøringsfirmaer fra lokalområdet ville byde på opgaven, når udbuddet blev delt op i mindre bidder. Det skete dog ikke, og i stedet blev det ifølge JydskeVestkysten de to firmaer Erhvervspolering fra Fyn og Rationel Vinduespolering fra Aalborg, som vandt opgaven. Til gengæld har kommunen barberet en større del af udgifterne til vinduespudsningen med udbudsfinten. De nye kontrakter løber ifølge JydskeVestkysten op i 555.000 kr. om året, mens det i øjeblikket koster ca. 740.000 kr.

thb