DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Udgifter løber løbsk for nye ejendomsvurderinger

KORT NYT13. NOV 2019 6.24

Regningen for et nyt it-system til at vurdere ejerboliger, udlejningsejendomme og erhvervsejendomme er på tre år vokset med to mia. kr., skriver Politiken. Da et bredt flertal i Folketinget i november 2016 indgik en aftale om at opbygge et nyt system for ejendomsvurderinger, blev der afsat knap 2,7 mia. kr. fra 2017 til 2020, men regningen er nu steget til 4,7 mia. kr. frem til 2021 - med udsigt til at den vil vokse yderligere i de kommende år.

Det fremgår af et fortroligt aktstykke, som daværende skatteminister Karsten Lauritzen (V) i april fik godkendt i Folketingets finansudvalg, og som opgjorde de samlede udgifter til fire mia. kr. Siden da har nuværende skatteminister Morten Bødskov (S) afsat 365 mio. kr. ekstra på næste års finanslov og har samtidig bebudet, at der fra 2021 og fremefter vil være behov for en lignende forøgelse.

For tre uger siden udskød skatteministeren indførelsen af de nye boligskatteregler med tre år til 2024. De skal på baggrund af de nye vurderinger skaffe en skatteindtægt på 45 mia. kr. om året.

Ritzau