DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Urbaser blander sorteret affald sammen i skraldebilerne

Sammenblanding af bioaffald og restaffald i Vordingborg får nu konsekvenser for medarbejdere.
8. APR 2019 9.13

VORDINGBORG: Skjulte optagelser, TV Øst har foretaget tre forskellige dage over den seneste måned i Vordingborg, viser, at borgernes sorterede affald bliver blandet sammen i skraldebilerne.

Spandene bliver ikke konsekvent tømt, så bioaffaldet kommer i det ene kammer i skraldebilen og restaffaldet i det andet kammer. 28 ud af 44 skraldespande er tømt, så både bioaffald og restaffald bliver blandet sammen. 

- Min reaktion er, at vi ser med meget stor alvor på den dokumentation, I har lavet. Det er nyt for os, siger Rolf Holgaard, der er chef for Byg-, Land- og Miljø i Vordingborg Kommune, til TV Øst og fortsætter:

- Den trafik skal ikke forekomme, og den skal stoppes. Og den vil blive stoppet. Det kan jeg sige med stor sikkerhed. Det, vi har set på de billeder her, det kommer til at stoppe nu. For når det er sorteret, skal det indsamles på en måde, så det ikke bliver blandet sammen.
Driftschefen hos skraldefirmaet Urbaser, Jens Buch Stæhr, siger til TV Øst:

- Vores kontrakt med kommunen er klokkeklar og enkel, og den agter vi selvfølgelig at leve op til. Det her får vi sat en stopper for øjeblikkeligt. Vi beklager det, der er sket både overfor kommunen og overfor borgerne. Det er fuldstændig uacceptabelt og det kommer til at få konsekvenser overfor medarbejderne, siger Jens Buch Stæhr til TV Øst.

ka