DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Vejle skifter gips ud med 3D - og afprøver anden teknologi

Velfærdsteknologirådet fordeler 40 mio. kr. til mere digitale løsninger, som skal imødekomme de demografiske udfordringer med teknologi.
2. SEP 2019 10.50

VEJLE: Når skolebørn i Vejle fremover skal have scannet tænderne, bliver det gjort med en transportabel scanner. Dermed slipper de for de besværlige gipsaftryk og -modeller, som kan være både ubehagelige og tidskrævende af få taget. 

Det er kommunens Velfærdsteknologiråd, der giver penge til flere teknologiske løsninger, og med tandscanneren kan modellerne også gemmes i en elektronisk journal. 

Demensområdet får også et teknologisk boost. Her har rådet bevilget penge til indkøb af interaktive musikpuder med specialproduceret musik, som kan skabe ro og øget velvære for de demensramte. Der bliver også lavet et sanserum med specielt lys, musik og andre sansestimuli til et bofællesskab for borgere med udviklingshæmning.

Rådet giver også penge til mere digital genoptræning, der stilles større og større krav til med tidligere udskrivelser fra sygehusene. Det sker med skræddersyede genoptræningsforløb på en tablet, som også bruges - på både fast og forsøgsbasis - i flere andre kommuner. 

Velfærdsteknologirådet har ansvar for uddeling af i alt 40 mio. kr. frem til 2020, som er afsat i med 20 mio. kr. budgetforligene i 2012 og 2017, og det består af skes medlemmer fra sundhedsudvalget, seniorudvalget og voksenudvalget. 

ibs