DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Vejle vil handle lokalt og grønt med ny indkøbspolitik

Hensyn til bæredygtighed og lokale samarbejder er i fokus i Vejle Kommunes nye indkøbspolitik.
10. JUN 2021 8.50

VEJLE: Der skal være fokus på at handle bæredygtigt og i tråds med FNs 17 verdensmål, når Vejle Kommune hvert år lader sit forbrug på 2,3 mia. kr. flyde ud i samfundet.

Det er i hvert fald ambitionen i den nye indkøbspolitik, som byrådet i Vejle Kommune netop har vedtaget. 

Klimaaftrykket skal således indgå som en betydningsfyld faktor, når Vejle Kommune indgår indkøbsaftaler fremover. Håbet er, at man med politikken kan skabe et større fokus på klima og bæredygtighed. Politikken lægger også vægt på samarbejdet med markedet især med lokale virksomheder.

Det øgede samarbejde skal blandt andet komme til udtryk ved en øget dialog om, hvordan kommunen kan understøtte de små og mellemstore leverandører i at byde ind på opgaver. Desuden vil kommunen, hvor udbudsreglerne tillader det, som udgangspunkt lave aftaler med lokale leverandører.

- Jeg er rigtig glad for, at byrådet med denne politik klart har vist, at vi vil sætte handling bag ordene i klimaplanen fra sidste år. Vi skal gå forrest og medvirke til at drive den grønne omstilling. Samtidig synes jeg, det er rigtig fornuftigt, at der lægges op til endnu større fokus på det gode samarbejde med erhvervslivet, siger borgmester Jens Ejner Christensen (V).    

 amp