DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Vejles topplacering skyldes indtastningsfejl

KORT NYT25. JUN 2019 8.32

VEJLE: Vejle Kommune tager et tigerspring op ad ranglisten over de mest erhvervsvenlige kommuner i Danmark i en ny opgørelse, som Dansk Byggeri har offentliggjort mandag aften. Ifølge opgørelsen er Vejle Kommune hoppet fra en 20.-plads i 2018 til en 7.-plads i 2019, men borgmester og byråd kan spare sig at fejre den flotte placering. For tigerspringet tager afsæt i en regulær fejl, skriver Vejle Amts Folkeblad.

I begrundelsen for, at Vejle Kommune er gået 13 pladser frem på listen, angiver Dansk Byggeri blandt andet, at 'Vejle Kommune bruger ikke længere klausuler, når de sender opgaver i udbud'. Det er imidlertid ikke rigtigt.

Vejle Kommune har siden 2015 brugt klausuler på bygge- og anlægs-opgaver til en værdi af 500.000 kr. og derover - og den beslutning er der ikke ændret på. Hos Dansk Byggeri erkender erhvervspolitisk direktør Torben Liborius, at Vejle Kommune i opgørelsen over erhvervsvenlige kommuner er blevet smykket med lånte fjer, men tilføjer, at Vejle Kommune ikke vil blive frataget den falske syvendeplads.

MG