DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Vestdanmark går sammen om telemedicin til KOL-patienter

Regioner og kommuner vest for Storebælt i fælles løsning.
7. MAR 2019 13.53

De tre regioner og 52 kommuner vest for Storebælt vil samarbejde om at indkøbe en telemedicinsk it-løsning, der på sigt skal gøre livet lettere for KOL-patienter med blandt andet færre sygehusbesøg.

Aftalen om et fælles indkøb handler om et it-system, der skal bruges af medarbejdere på hospitaler og i kommuner, og som vil gøre det nemmere for KOL-patienter at tage aktiv del i behandlingen. Blandt andet skal patienterne selv i hjemmet kunne foretage målinger af puls, vægt og iltmætning. Borger-delen af løsningen vil blive indkøbt i løbet af foråret.

It-systemet til de 52 kommuner og de tre regioner skal leveres af CGI Danmark. Systemet vil have integration til den nationale telemedicinske infrastruktur, som er under udvikling. Forventningen er, at løsningerne er klar til drift ved udgangen af april 2020.

Samarbejde på tværs
It-løsningen bliver webbaseret og vil senere blive udbredt til telemedicinsk hjemmemonitorering også af andre sygdomsområder end KOL. Samarbejdet mellem de vestdanske regioner og kommuner kalder sig selv 'et godt eksempel på at det tværsektorielle samarbejde fungerer, og at vi på tværs af sektorer og landsdele får koordineret de forskellige behov'.

Det pointeres, at der ikke kun er en økonomisk fordel ved samarbejdet, men at den fælles it-løsning sætter sundhedspersonale i stand til at se patientoplysninger og data i det samme system, uanset om de arbejder på et hospital eller i en kommune. Samarbejdet er udtryk for 'et ønske om at arbejde tæt sammen på tværs og samtidig fastholde en sund konkurrence mellem leverandører på it-området', hedder det.

Det vestdanske samarbejde er indgået som et led i en aftale under økonomiaftalen 2016 mellem regeringen, KL og Danske Regioner om udbredelse af  telemedicinsk hjemmemonitorering til KOL-patienter i hele landet. Det overordnede ansvar for udbredelsen i hele landet og altså også de resterende to regioner og 46 kommuner påhviler organisationen Fælles Udbud og Udvikling af Telemedicin.

mk