DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Viceforstander fratrådt efter venskabeligt vikar-indkøb

KORT NYT15. APR 2019 6.25

SJÆLLAND: Viceforstanderen for den sikrede institution Kofoedsminde i Rødby, Flemming Lund, er fratrådt sin stilling efter gensidig aftale med Region Sjælland. Det oplyser Fagbladet FOA.

Bladet har søgt aktindsigt i Kofoedsmindes vikarforbrug samt i forholdet mellem Flemming Lund og Claus Martin Stechnik, der er indehaver af det private firma Vikarspecialisten, som leverer vikarydelser til Kofoedsminde. Dokumenterne viser, at Kofoedsminde siden 2015 har købt vikarydelser for mindst 133 mio. kr. hos Vikarspecialisten. Samtidig viser de også, at Flemming Lund og Claus Martin Stechnik ses privat.

Region Sjælland vil ikke bekræfte, at der er en sammenhæng mellem disse forhold og Flemming Lunds fratrædelse. I det hele taget vil regionen slet ikke svare på spørgsmål, men nøjes med en kort, skriftlig erklæring. Her fremgår det, at Flemming Lund er fratrådt sin stilling 'efter gensidig aftale’ – og at regionen i øvrigt ikke udtaler sig om en konkret personalesag. Desuden har regionen 'igangsat en revisionsundersøgelse af de regnskabsmæssige forhold på Kofoedsminde'.

ibs

Læs mere hos Fagbladet FOA.