DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Virtuelt nattetilsyn giver plejehjemsbeboere i Vejle nattero

Et plejecenter i Vejle Kommune har testet velfærdsteknologien 'Nattero' og oplever, at beboerne får en bedre og uforstyrret nattesøvn. Nu skal teknologien tilbydes flere
30. NOV 2017 14.36

VEJLE: Mange plejehjemsbeboere oplever at blive forstyrret om natten, når personalet kigger ind til dem, når f.eks. døre bliver åbnet og lukket gentagne gange. Det har det virtuelle program 'Nattero' nu sat en stopper for, oplyser Vejle Kommune.

'Nattero' består af et videokamera, som via et lukket netværk er forbundet til personalets smartphones. Personalet kan via deres smartphones se ind til beboerne uden at være der selv og uden at forstyrre. Kameraet viser kun hoved og den øverste del af kroppen og bliver tændt om aftenen og slukket om morgenen, dvs. det overvåger ikke konstant. Der anvendes kun live-streaming, dvs. at optagelserne ikke bliver gemt.

Kameraerne er opsat hos 10 beboere på Plejecenter Holmegården, som alle har givet samtykke. De blev sat op i juli 2016, og projektet er netop blevet evalueret. 

- Nattevagterne kan foregribe, at en situation spidser til, eller at beboerne går ind til hinanden. De kan også lave mange flere nattetilsyn end tidligere, da systemet er så let at gå til. Det betyder også, at der er mere ro i afdelingen, siger seniorchef Helle Brinch.
 
Der en ikke umiddelbare økonomiske gevinster direkte afledt af projektet, men systemet sikrer en god prioritering af ressourcerne i nattetimerne. Plejecenter Holmegården forventer at tilbyde 'Nattero' til andre beboere på centret, der ønsker at prøve det virtuelle nattetilsyn.

sl