DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

20 ton udstyr fra Hongkong klar til sundhedsvæsnet

Seks nye testmaskiner og udstyr til 200.000 test er blandt de i alt 20 ton udstyr, der er landet fra Hongkong.

20 ton testudstyr er landet i Danmark fra Hongkong og er snart klar til brug i Danmark. Det oplyser Danske Regioner i en pressemeddelelse.

Med sendingen er der blandt andet seks nye testmaskiner og udstyr til cirka 200.000 test.

Det fordeles i hele landet og skal indgå i den nye teststrategi, som omfatter langt flere personer. De sidste to døgn har der været rekordmange test, og det seneste rundede man for første gang 8.000 test udført på ét døgn.

Maskinerne er placeret på klinisk mikrobiologiske afdelinger på Herlev Hospital, Hvidovre Hospital, Slagelse Hospital, Sygehus Lillebælt, Aalborg Universitetshospital og Aarhus Universitetshospital.

Næstformand i Danske Regioner Ulla Astman (S) glæder sig over, at regionerne nu får maskiner og udstyr til at teste endnu flere.

- Vi har allerede udvidet vores test til at omfatte alle med symptomer – også milde symptomer - og i den kommende tid vil vi teste alle, der skal indlægges på hospital for behandling af andet end ovid-19, for at forebygge smitte på hospitalerne.

Anonym donor

Testmaskinerne og -udstyret har en samlet værdi på cirka 35 mio. kr. og er doneret af en anonym dansk virksomhed. Det er købt og leveret af den kinesiske medicinalvirksomhed BGI.

Ifølge Ulla Astman viser donationen, at alle parter i Danmark arbejder sammen om at løse de udfordringer, som sundhedsvæsnet står over for under coronakrisen.

- Vi er meget taknemmelige for de mange tilbud om hjælp, vi oplever fra erhvervslivet. Både når det drejer sig om konkrete donationer som denne, og når det handler om rent faktisk at fremskaffe varer på et presset globalt marked, siger hun i meddelelsen.

De første test ventes at kunne blive udført, så snart man er helt sikker på, at analysekvaliteten er af den rette kvalitet, oplyser Danske Regioner.

ibs / Ritzau