DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Aarhus: El-løbehjul skal ikke indsamles til underbetaling

AARHUS: Modsat København har Aarhus stillet krav for at undgå underbetaling hos firmaer, der samler elektriske løbehjul ind for de forskellige udbydere. Inden de kom på gaden, indkaldte kommunen de firmaer, der var interesserede i at stå for udlejningen, til en dialog, hvor de blev præsenteret for nogle helt klare krav. Det skriver Fagbladet 3F.

- Vi har fra første færd ønsket at regulere området for at undgå det ragnarok, som man har set i København, hvor bycykler og el-løbehjul bliver smidt og stillet alle vegne, siger Frands Vidstein Petersen, afdelingschef for Indkøb hos Teknik og Miljø, Aarhus Kommune.

Derfor er der i Aarhus en tidsbegrænsning, så el-løbehjulene hver dag skal indsamles klokken 21. Løbehjulene er via deres gps indstillet, så de kun kan køre to kilometer i timen på gågader, og lejerne får refunderet deres startgebyr, hvis de afleverer løbehjulene bestemte steder. I Aarhus har VOI, der står for udlejning af løbehjul, og Donkey Republic, der udlejer bycykler, desuden forpligtet sig til at overholde kommunens klausuler om etik og socialt ansvar, og det er blevet indskærpet, at underbetaling og social dumping er bandlyst. Dog kan kommunen ikke stille krav til, at der er overenskomster eller en overenskomstlignende løn, da man ikke køber en ydelse af leverandøren, forklarer Frands Vidstein Petersen.

ibs