DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Aarhus holder fast i prisvurdering af ydelsestilbud

KORT NYT16. OKT 2019 9.22

AARHUS: Der bliver ikke gravet mere i Aarhus Kommunes evne til at undgå urent trav ved eksempelvis udbud af opgaver i ældreplejen. Aarhus Byråd lukkede fornylig sagen, hvor blandt andre Dansk Erhverv og arbejdsgiverforeningen KA Pleje har presset kommunen. Det skriver Aarhus Stiftstidende.

- Jeg har fortsat tillid til, at forvaltningens beregninger af udgifterne til at drive hjemmepleje er korrekte. Dansk Erhverv og andre aktører er altid velkomne til at kontakte Aarhus Kommune for at stille spørgsmål og få en dialog om tallene. Det er meget mere konstruktivt end at lade konsulenter lave store undersøgelser, sagde ældre- og sundhedsrådmand Jette Skive (DF) i byrådet.

Hvis ikke de komunale udregninger er meget nøjagtige, risikerer leverandører at blive målt og vejet i forhold til en forkert afregningspris. Per 1. november har Aarhus Kommune tre private leverandører af hjemmepleje. Desuden er der en enkelt privat leverandør af mad, ligesom borgere kan vælge selv at indkøbe mad under den såkaldte fritvalgsordning. 

MG