DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ældre vil ikke selv vælge madleverandør

KORT NYT14. MAJ 2018 8.42

SØNDERBORG: I 2016 besluttede kommunen, at Sønderborgs plejehjem selv skulle lave maden til beboerne og samtidig lave til hjemmeboende ældre. Det blev dog aldrig reelt til noget, på grund af manglende kapacitet fra plejehjemmenes side.  Det seneste år har borgere, som er godkendt til kommunal madservice, i stedet selv kunnet indgå aftaler med et lokalt spisested om levering. Det er der bare ingen, der gør, skriver JydskeVestkysten. 

Selvom prisen på kommunens leveringstilbud fra Det Danske Madhus er nogenlunde det samme som et tilbud fra de lokale spisesteder er der ingen, der bruger sidstnævnte tilbud. Kommunen peger på, at årsagen kan være, at hvor leveringen fra Det Danske Madhus kommer hver 14. dag, hvor den lokale levering mindre fast. 

Ifølge Preben Storm (S), formand for social- og seniorudvalgt, snyder nogle borgere sig selv for et mindre beløb ved ikke at bruge de lokale tilbud. Det drejer sig om et ukendt antal ældre og handicappede, som uden at have kontaktet kommunen selv har indgået aftale om at få mad leveret fra en lokal virksomhed. Hermed er de ikke blevet visiteret til madservice, selv om de måske kunne blive det - og hermed få et lille tilskud til prisen.

sl