DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Affaldsselskab lavede fejl i 59 pct. af undersøgte indkøb

Det kommunalt ejede affaldsselskab Amager Ressource Center indgik ulovlige kontrakter til 218 mio. kr., viser intern undersøgelse. Det bliver ikke mere alvorligt, siger ekspert
15. JUN 2018 18.26

Reglerne om udbud er blevet brudt i mere end halvdelen af de millionindkøb, som det kommunalt ejede affaldsselskab Amager Ressource Center (ARC) har gennemgået i en intern undersøgelse.

Det viser en intern redegørelse, som affaldsselskabet har udarbejdet med juridisk bistand fra advokatfirmaet Bech-Bruun, skriver kommunen.dk.

Siden 2013 har selskabet indgået kontrakter til sammenlagt mindst 218,1 mio. kr. med 25 virksomheder, uden at opgaverne - som de skulle ifølge reglerne - er blevet sendt i offentlige udbud.

Jacob Georg Naur, advokat med speciale i udbudsret hos Hejm Advokater, betegner sagen som 'overordentligt amatøragtigt'.

- Det er så blodrødt, som det overhovedet kan være. Du kan ikke få hårdere overtrædelser. Det må man bare sige. Det her er noget af det mere alvorlige, jeg har set, siger han.

Redegørelsen kommer, efter at kommunen.dk i midten af maj afdækkede, hvordan selskabet i årevis havde købt ulovligt ind hos tre leverandører.

Langt størstedelen af de ulovlige indkøb er blevet foretaget i selskabets energiafdeling, hvor den ansvarlige chef i perioden har været ARCs konstituerede direktør, Dan Fredskov.

kommunen.dk har uden held forsøgt at få en kommentar fra Dan Fredskov. Han udtaler i en pressemeddelelse, at 'det er et uacceptabelt antal fejl,' som 'er dybt beklageligt,' men henviser til, at selskabet - ifølge direktøren - de seneste fem år har gennemført i omegnen af 15.000 indkøb.

Abonnenter kan læse artiklen her. Ikke-abonnenter kan tegne en måneds gratis prøveabonnement.