DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Affaldsudbud i Sønderborg afgjort i tredje runde efter fejl og fyring

Først vandt Sønderborg Forsyning selv sit eget udbud på en regnefejl, så var der upræcise krav i det næste udbud, og direktøren blev fyret. Men nu skulle den være der.

SØNDERBORG: Tredje udbud af affaldsindsamlingen i Sønderborg Kommune har udpeget Urbaser, efterfølgeren for RenoNorden, som den virksomhed der skal overtage opgaven for Sønderborg Forsyning, og Sønderborg Forsynings bestyrelsesformand, byrådsmedlem Tom Hartvig Nielsen (S), har 'klare forventninger om, at denne gang har vi ramt rigtigt', siger han til JydskeVestkysten.

De to første udbud måtte gå om på grund af først en vild regnefejl og dernæst fejl i udbudsmaterialet. Det første udbud gav på fejlagtigt grundlag opgaven til Sønderborg Forsyning selv, og da det andet udbud viste sig upræcist, slap tålmodigheden op og Sønderborg Forsynings direktør Lars Riemann blev afskediget.

Men denne gang skulle den være god nok, selv om et konkurrerende bud var bare 80.000 kr. billigere end Urbasers 34,8 mio. kr. om året. Det lokale firma Knud Heissel blev slået på målstregen på andre parametre som service, miljø og arbejdsmiljø.

- Udbudskriterierne har været helt klare denne gang. Selv om buddene lå meget tæt, er der ikke så meget at diskutere, for parametrene afgørelsen bliver truffet ud fra, er meget objektive, siger bestyrelsens næstformand, byrådsmedlem Peter Hansen (V) til JydskeVestkysten og udtrykker som sit 'fromme håb', at udbuddet nu er endelig afklaret.

Urbaser har i forvejen 31 pct. af det danske marked for affaldsindsamling. Kontrakten i Sønderborg gælder fra 2020 og fem år frem med mulighed for forlængelse.

mk