DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Aftale skal forhindre lønfusk på Metro og Letbane

KØBENHAVN: Dagen efter endnu en sag om løndumping for 12 millioner bliver afsløret på Metro-byggeriet i København, kan 3F afsløre en ny aftale med hovedentreprenøren for tog- og banedrift på byggeriet, Ansaldo STS. Det skriver Fagbladet 3F.

- Vi har lavet en samarbejdsaftale med hovedentreprenøren for tog- og banedrift på Metroen, Ansaldo, som sikrer, at vi i fremtiden har fri adgang til alle deres byggepladser. Ikke bare på Metroen i København, men i hele landet. Vi får også mulighed for at komme i kontakt med de ansatte og organisere dem, siger Silas Grage, der er faglig sekretær for 3F BJMF, der har stået for at få aftalen i hus.

Aftalen forpligter Ansaldos fremtidige underleverandører - firmaer som GCF, der netop har måttet betale 12 mio. kr. i et forlig med 3F BJMF – til at leve op til en række krav om at overholde danske standarder for lønniveau, pension og feriepenge. Også hos Metroselskabet, der er bygherre for Metro Cityringen, skaber det glæde, at én af deres hovedentreprenører nu tager større ansvar for, at danske forhold bliver overholdt på arbejdspladsen.

 

sl