DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
De ulovlige indkøb hos Argo overstiger nu mere end 237 mio. kr., og sagen melder sig dermed ind blandt de største kendte sager i Danmark om brud på udbudsreglerne, vurderer eksperter
Foto: Foto: Lars Laursen, Ritzau Scanpix

Argo på historisk topliste: En af de største sager om ulovlige indkøb

Indkøbsrod for 237 mio. kr. sender affaldsselskab på toplisten over de største sager om ulovlige indkøb uden udbud i det offentlige

ROSKILDE: Omfanget af ulovlige millionkontrakter hos det kommunalt ejede affaldsselskab Argo er nu så stort, at selskabet ifølge en række eksperter står bag en af de største kendte sager i Danmark om brud på udbudsreglerne.

De ulovlige indkøb overstiger nu mere end 237 mio. kr. og omfatter blandt andet manglende EU-udbud af store millionkontrakter, der er endt i hænderne på en lokal virksomhed med adresse blot cirka 15 meter fra porten ind til Argos hovedkontor. Det viser en række dokumenter og regnskabstal, som kommunen.dk har fået aktindsigt i, og som fire eksperter i offentlige indkøb har gennemgået.

- Det er mig bekendt en af de hidtil største sager om ulovlige offentlige indkøb i Danmark, siger Ole Helby Petersen, professor ved Institut for Samfundsvidenskab, Roskilde Universitet, der forsker i offentligt-privat samarbejde.

Han betegner sagen som alvorlig, 'fordi der er tale om en så langvarig og omfattende overtrædelse af udbudsreglerne'.

Flere eksperter undrer sig over, hvordan det overhovedet kunne lade sig gøre, at et af landets største kommunalt ejede selskaber har brudt udbudsreglerne i så stort et omfang, som det er sket hos Argo. 

Kommunen.dk har gentagne gange forsøgt at få et interview med Argos direktør, Trine Lindegaard Holmberg. Det har direktøren afvist. I stedet konstaterer direktøren i en række korte noter i punktform, der omhandler Argos generelle indkøbspolitik, at Argo 'har stor fokus på at sikre de bedst mulige priser i forbindelse med indkøb via udbud'.

Abonnenter hos kommunen.dk kan læse hele artiklen her.