DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Bagmandspolitiet rejser ny Atea-tiltale

It-selskabet Atea er i dag blevet tiltalt af Bagmandspolitiet, bekræfter adm. direktør Morten Felding

Bagmandspolitiet har tiltalt Atea i forbindelse med en række sager om mulig bestikkelse med it-udstyr. Det bekræfter adm. direktør i Atea, Morten Felding, overfor ITWatch.

- Jeg har ikke selv set det på skrift, men jeg har talt med vores advokat pr. telefon og kan bekræfte, at vi i dag har modtaget et anklageskrift, hvori der står, at Atea er tiltalt, fordi syv tidligere medarbejdere er tiltalt af Bagmandspolitiet.

Ifølge ITWatch' oplysninger skulle de syv tidligere Atea-ansatte være tiltalt i forbindelse med transaktioner, hvor der uberettiget er givet it-udstyr og andre fordele til en række ansatte hos nogle af Ateas offentlige kunder.

Ikke overrasket
Tiltalen kommer i forlængelse af sagen, hvor en række offentligt ansatte er blevet tiltalt og dømt for modtagelse af bestikkelse. Derfor kommer dagens tiltale mod Atea heller ikke bag på Morten Felding:

- Det har været en kendt sag, at der er blevet efterforsket, så det kommer ikke som nogen overraskelse for mig. Sagerne har stået i al materialet, som vi har afleveret i den self cleaning-proces, vi har kørt, så SKI og Moderniseringsstyrelsen har også løbende været informeret, siger Morten Felding.

Atea har tirsdag afleveret en redegørelse til SKI med dokumentation af self cleaning-processen. Ifølge redegørelsen drejer hovedparten af forholdene, der er omfattet af bestikkelsessagen, sig om transaktioner, der er gennemført eller besluttet før 31. december 2014.