DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Bios' konkursbo har stævnet sin egen tidligere ledelse

KORT NYT21. DEC 2018 9.29

SYDDANMARK: Konkursboet efter det daværende ambulanceselskab Bios har højst utraditionelt stævnet selskabets egen tidligere ledelse med krav om en millionerstatning, fordi ledelsen påførte det vaklende selskab yderligere tab ved ikke at give op noget tidligere. Bios gik konkurs i sommeren 2016, men allerede i begyndelsen af det år burde det havde stået klart, at Bios ikke kunne overleve, hedder det ifølge Jysk Fynske Medier i stævningen.

Netop i begyndelsen af 2016 modtog Bios ved en dobbeltfejl dobbelt betaling for en måneds drift. Dobbeltfejl, fordi Bios ved en fejl udskrev to fakturaer for den samme måned, og fordi Region Syddanmark ved en fejl betalte dem begge. Først efter et halvt år gik Bios med til at tilbagebetale den ene af det to dobbeltbetalinger til Region Syddanmark, men selskabet havde ikke pengene, og konkursen var uundgåelig.

Bios' ledelse burde have været klar over, at det ville ende sådan, mener konkursboets kurator med henvisning til, at det kun var pengene fra den fejlagtige dobbeltbetaling, der holdt Bios oven vande. Den indstævnede daværende ledelse har ingen kommentarer til Jysk Fynske Medier om stævningen.

mk