DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Bornholm vinker farvel til Danske Bank

BORNHOLM: Sagen om mulig hvidvask for milliarder af kroner i Danske Bank har allerede fået flere af landets kommuner til at overveje et farvel til banken, og nu har også Bornholms Regionskommune besluttet, at sagen skal have konsekvenser for bankens aftale med kommunen. Det skriver Bornholms Tidende.

Efter to møder har kommunen nu endegyldigt besluttet at opsige aftalen med banken, og 'selvfølgelig handler det om Danske Banks kedelige eventyr i Estland,' siger næstformand for økonomi-, erhvervs- og planudvalget, Morten Riis (EL), til avisen. Alle udvalgets medlemmer - på nær Linda Kofoed (DF) - stemte for forslaget, der betyder, at kommunen nu skal have udarbejdet et sæt retningslinjer for et kommende udbud, heriblandt med fokus på etik.

– Vi trækker os ud af samarbejdet, så snart vi har en anden bankforbindelse. Derefter er der en opsigelsesperiode på seks måneder. Nu skal vi finde en bank, som kan leve op til de etiske retningslinjer. Der er nogle kandidater, som ikke er oplagte, siger Morten Riis til Bornholms Tidende. Han nævner blandt andet Nordea, der for to år siden var involveret i en sag om skattely, som en af de banker, der 'ikke er oplagte.'

thb